Lüleburgaz'da çalışmalar tam gaz
Lüleburgaz'da çalışmalar tam gaz

2 Ekim 2023

Lüleburgaz Belediyesi’nin kentin dört bir yanında yürüttüğü çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Altyapıdan asfalta kültürden kent estetiğine geniş bir alanda süren çalışmaları inceleyen Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin kentin farklı noktalarında yürüttüğü çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yapımına bir süre önce başlanan Durak Mahallesi Demirhattı Caddesi’ndeki yol yenileme çalışması aralıksız sürerken, Lüleburgaz Belediyesi’nin geçmişle gelecek arasında köprü kuracak önemli projelerinden biri olan Balkan Evi de yükseliyor.

GERENLİ’DEN İNCELEME

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli kentin farklı noktalarında ekiplerin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Durak Mahallesi Demirhattı Caddesi’nde devam eden yol yenileme çalışmalarını inceleyen Gerenli, Fen İşleri Müdürü Mehmet İbrikçi’den bilgiler aldı.

Lüleburgaz’da konforlu ve güvenli yollar yapmak için canla başla çalıştıklarını belirten Gerenli, Demirhattı Caddesi’nde de çalışmanın kısa süre içinde tamamlanacağını belirtti.

BALKAN EVİ’NDE SONA DOĞRU

Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, İstasyon Caddesi’nde yapımı devam eden ve Lüleburgaz Belediyesi’nin geçmişle gelecek arasında köprü kuracak önemli projelerinden olan Balkan Evi’nde de incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Gerenli, Balkan Evi tamamlandığında bölgemizdeki Balkan mirasının gün yüzüne çıkarılacağını, göçmen kültürüne ait eski fotoğraf, vesika, evrak, kıyafet, mutfak gereçleri, tarım aletleri ve zanaat ekipmanlarının burada sergileneceğini söyledi.

ATIL ALAN YEŞİL ALANA DÖNÜYOR

Tüm bunlarla birlikte, kent genelindeki atıl alanları birer birer kullanılabilir yeşil alanlara dönüştüren Lüleburgaz Belediyesi bir atıl alanı daha halkın kullanımına sunmaya hazırlanıyor.

Hürriyet Mahallesi Eski İstasyon Caddesi’nde bulunan atıl alanın halkın yararlanabileceği yeşil alana dönüştürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Söz konusu alanda da incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, alanın en kısa sürede kullanıma açılacağını belirtti.

DİĞER HABERLER
Sessizliğin sesi: 'Halide Edip Adıvar Kütüphanesi'

Sessizliğin sesi: 'Halide Edip Adıvar Kütüphanesi'

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2019 yılında hizmete açtığı Halide Edip Adıvar Kütüphanesi’ne ilgi katlanarak artıyor. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde yer alan Halide Edip Adıvar Kütüphanesi’nden...

DEVAMINI OKU
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar

Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar

Lüleburgaz Belediyesi’nin 33 yıldır gönüllülerle, derneklerle, her yaştan gençlerle kutladığı 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, 23 Nisan Salı akşamı gerçekleştirilen final gösterileri ile son buldu...

DEVAMINI OKU
Lüleburgaz'da 33'üncü şenlik coşkusu

Lüleburgaz'da 33'üncü şenlik coşkusu

Lüleburgaz Belediyesi’nin 33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı. 20 Nisan’da yeni tören alanında Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan şenliğin ilk iki gün yapılması planlanan sa...

DEVAMINI OKU
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği başlıyor

33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği başlıyor

Lüleburgaz Belediyesi’nin 33’üncüsünü bu yıl gerçekleştireceği Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği programı belli oldu. 5 gün boyunca futboldan tenise sahne gösterilerinden çadır etkinliklerine kadar....

DEVAMINI OKU
Kuruluşunun 84’üncü yılında köy enstitüleri ve sanat

Kuruluşunun 84’üncü yılında köy enstitüleri ve sanat

Aydınlanmanın ışığı Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 84’üncü yıldönümünde Lüleburgaz Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) iş birliği ile "84. Yılında Köy Enstitülerinde Sanat" isim...

DEVAMINI OKU
Lüleburgaz Belediyesi Konservatuvarı’ndan ilk senfoni konseri

Lüleburgaz Belediyesi Konservatuvarı’ndan ilk senfoni konseri

  Lüleburgaz Belediyesi Konservatuvarı tarafından gerçekleştirilen Çocuk Senfoni Orkestrası Konseri nefesleri kesti. Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde gerçekleştirilen muhteşem konser sonrası...

DEVAMINI OKU