Vatandaşlarımızın Bilgisine

11 Mart 2020

Vatandaşlarımızın Bilgisine

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, dün gece ülkemizde ilk Covid-19 (korona virüsü) vakası tespit edilmiş olup, belediyemiz tarafından rutin olarak sürdürülen dezenfekte çalışmaları okullar, toplu taşıma araçları, duraklar, terminal, çocuk oyun alanları vb. halkımızın sıklıkla temas ettiği alanlar öncelikli olmak üzere kent geneline yayılmıştır.

Dezenfekte çalışmalarının yanı sıra ekiplerimiz söz konusu alanlarda virüse karşı önlem alınması hususunda gerekli bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirmektedir.  Belediyemiz virüse karşı gerekli önlemleri alırken, vatandaşlarımızın da bireysel olarak alacağı önlemler son derece önem arz etmektedir.

Bu doğrultuda;

Ellerimizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca yıkamalı, su veya sabunun olmadığı durumda alkol bazlı el antiseptiği kullanmalıyız.

Öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzımızı tek kullanımlık kağıt mendil ile örtmeliyiz. Kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içini kullanmalıyız. Mendili kullandıktan sonra derhal çöp kutusuna atmalı ve ellerimizi bol su ve sabunla yıkamalıyız.

Soğuk algınlığı veya grip benzeri semptomları olan kişiler ile 1 metreden yakın temastan kaçınmalıyız.

Ateşimiz varsa, öksürüyorsak ve nefes almada güçlük çekiyorsak maske takarak sağlık kurumuna başvurmalı ve son seyahatimiz hakkında hekime bilgi vermeliyiz.