BASINA VE KAMUOYUNA

30 Mayıs 2022

BASINA VE KAMUOYUNA

30 Mayıs 2022 tarihinde yerel gazetelerde AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin 31'inci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği İçin Mal ve Malzeme Alımı İşi ihalesine yönelik siyasi algı oluşturmayı ve kamuoyunu yanıltıcı iddialar içeren tamamen asılsız açıklamaya yönelik Lüleburgaz Belediye Başkanlığı olarak cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

Belediyemiz, kentimizde sosyal yardımlardan altyapı ve üstyapıya, sosyal donatı alanlarından kültürel etkinliklere kadar çok sayıda alanda örnek çalışmaları gerçekleştirmiş, gerçekleştirmeye de devam edecektir. İddialara konu olan 31'inci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği İçin Mal ve Malzeme Alımı İşi İhalesi belediyemizin çıkmış olduğu ve şeffaf bir şekilde Lüleburgaz Belediyesi Youtube hesabından canlı olarak yayınladığı bir açık ihaledir. Öncelikle belirtmek gerekir ki, ihalesi yapılan etkinlik sadece 23 Nisan’da yapılan gösteri değil, 3 gün boyunca süren ve 31 yıldır kentimizde gerçekleştirilen Lüleburgaz Belediyesi Uluslararası Çocuk Şenliği’dir. Gerçekleştirilmiş olan şenlikte 40’tan fazla çadırda ve diğer etkinliklerde en az 10 bin çocuğumuz faydalanmıştır. İhalede çocuklarımız için harcanan 1 milyon 16 bin 302 TL’lik bütçe ise belediyemizin 2022 yılı bütçesinin yaklaşık binde 3’ünü oluşturmaktadır. Belediyemiz insana yatırım odaklı belediyecilik anlayışıyla hizmet gerçekleştiren bir kamu kurumudur. Bu çerçevede 31. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için bütçeden ayrılan 1 milyon 16 bin 302 TL’lik harcama oransal olarak hesaplandığında ise her bir çocuğumuz için 100 TL’yi bile bulmamaktadır. Sadece 31'inci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği değil, belediyemizin yapacağı bütün etkinlik ve yatırım programları için bütçe hazırlanmakta ve Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin onayından geçmektedir. Belediyemiz, meclisin onayından geçmeyen etkinlik ya da yatırımları hayata geçirmemektedir. AK Parti Belediye Meclis Üyeleri’nin madde madde açıklamış olduğu ve tamamen asılsız, algı oluşturmaya ve kamuoyunda yanlış bilgi oluşturmaya yönelik sorularına verdiğimiz yanıtları kamuoyunun bilgisine sunarız. Tüm bu bilgiler ışığında vermiş olduğumuz yanıtları yeterli bulmayanlar için bağımsız yargıya başvurma yolu her zaman açıktır. Lüleburgaz Belediyesi olarak her zaman şeffaf, hesap verebilir,  insan odaklı hizmet ve yatırımlarımıza devam edeceğiz.

1) Söz konusu ihalede kırtasiyeci olma şartı yoktur.

2) İhalede teslim edilen mallar belirtilen yasal süre içerisinde ve yasalar çerçevesinde temin edilmiştir.

3) Belediyemiz sadece bahse konu ihalede değil, bütün mal alım ihalelerinde ürünleri teslim alma aşamasında gerekli bütün kontrolleri yapmakta, ürünleri kayıt altına almaktadır. 400 kalem ürünün tamamı yasal süreç içinde alınmış ve gerekli bütün kontroller yapılarak belgelendirme işlemleri yapılmıştır.

4) Belediyemiz gerçekleştirmiş olduğu bütün etkinlik ve yatırımlarda kamu kaynaklarının asgari ölçüde kullanımına özen göstermektedir. Bu çerçevede açık ihale usulüyle gerçekleştirilen söz konusu ihalede teklif alınmıştır. İhale tamamen şeffaf ve yasal çerçevede gerçekleştirilmiştir.

5)  31. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde alınan boyaların elverişsiz, sağlıksız olduğu iddiaları tamamen asılsızdır. Alınan boyalar, kentimizdeki bütün STK’ların, kamu kurumlarının kısacası tüm kent paydaşlarının yer aldığı Tertip Komitesi’nin kararıyla alınmıştır. Belediyemiz Tertip Komitesi’nin talep etmiş olduğu ve uluslararası standartlara uyan söz konusu boyaların alımını yapmıştır. Bir kamu kurumu olarak uluslararası standartlara uymayan, ilgili kurumlarca yapılan testleri geçmemiş ürünlerin alımı söz konusu olamaz.

6) Belediye Başkanımız ihalelerin işleyişine hiçbir şekilde müdahale etmemektedir.  İhalelerin yapılması ve gerçekleşmesi süreçleri yasalarla çok net belirtildiği gibi seçilmişlerin değil, atanmışların işidir. Belediyemiz şeffaflık gereğince bütün ihaleleri Lüleburgaz Belediyesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlamaktadır. Söz konusu olan 31'inci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği İçin Mal ve Malzeme Alımı İşi ihalesi de 6 Nisan 2022 tarihinde Lüleburgaz Belediyesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanmıştır. Yayınlanan ihaleye https://www.youtube.com/watch?v=-L80bwPKjfY uzantılı bağlantıdan vatandaşlarımız kolaylıkla ulaşabilmektedir.  Tüm bunlarla birlikte belediyemiz şeffaflık ilkesi doğrultusunda 2 Eylül 2020 tarihinden günümüze kadar çıkılan 100 ihalenin 90'ını yayınlamıştır. Yayınlanamayan 10 ihale ise ağ bağlantılarında yaşanan sorun nedeniyle paylaşılamamıştır. Vatandaşlarımız Lüleburgaz Belediyesi Youtube hesabı üzerinden ihalelerimizi şeffaf bir şekilde takip edebilir.