Asansör Muayeneleri Hakkında

12 Aralık 2020

Asansör Muayeneleri Hakkında

Belediyemiz ile AND Uluslararası Deneti ve Gözetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Firması ile yapılmış olan asansör periyodik bakım sözleşme süresi 23.02.2021 tarihinde sona ermektedir.

Bu tarihe kadar süresi gelmiş olan periyodik muayeneler, tescil muayeneleri ve takip kontrolleri AND Uluslararası Denetim ve Gözetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılacaktır.

Belediyemiz 4 Mayıs 2018 tarih ve 30411 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "ASANSÖR PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİ" Madde-9 Birinci Fıkrasında; "İlgili idare kendi sorumluluk alanı içerisinde bulunan asansörlerin periyodik kontrolü için Bakanlık tarafından yetkilendirilen A Tipi muayene kuruluşlarından bir tanesi ile protokol imzalar" hükmü gereğince 06.01.2021 tarihinde Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi ile 24.02.2021 ile 24.02.2025 tarihlerini kapsayacak 4 yıllık protokol imzalamıştır. 24.02.2021 tarihinden itibaren periyodik muayene, takip ve tescil muayeneleri Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi tarafından yapılacaktır.

Tüm Halkımıza Duyurulur.