Göç temalı resim yarışması başladı!
Göç temalı resim yarışması başladı!

19 Ağustos 2022

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

 

Lüleburgaz Belediyesi “Göç” temalı resim yarışması başvurularını almaya başlıyor. Son başvuru tarihinin 11 Kasım 2022 mesai saati bitimi olan yarışmaya güzel sanatlar fakülteleri, eğitim fakülteleri resim öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencileri ile 40 yaşını aşmamış tüm profesyonel sanatçılar katılabilecek.

 

Lüleburgaz Belediyesi, yerel yönetimlerin sürdürülebilir kent yaşamını sağlamak ve değişen şartlara uyum sağlayan göç politikalarını oluşturmasına farkındalık yaratarak katkı sunmak amacıyla ilan ettiği “2022 Göç Yılı’nda” resim yarışmasına çıkıyor. “Göç” temasının işleneceği resim yarışmasına başvurular alınmaya başlandı.

 

Birinciye 15 bin TL!

 

Yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ise genel harcamalar ve telif bedeli ödemesi yapılacak. Seçici kurul tarafından değerlendirilecek eserler arasında birinci olan esere 15 bin TL, ikinciye 12 bin TL, üçüncüye 10 bin TL genel harcama ve telif bedeli ödemesi yapılacak. Mansiyon eserlerine ise 5 bin TL verilecek.

 

Yarışma Şartnamesi

 

KATILIM ŞARTLARI

 

1-            Yarışmaya Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakülteleri Resim Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencileri ile 40 yaşını aşmamış (01.01.1982 tarihinden sonra doğanlar) tüm profesyonel sanatçılar katılım sağlayabilir. Belirtilen kriterlere uymayan katılımcıların resimleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

2-            Yarışmanın teması “Göç” tür.

3-            Yarışmaya seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları katılamaz.

4-            Resimler tuval üzerine “yağlı boya ve/veya akrilik” ile yapılmış olmalıdır.

5-            Yalnızca özgün ve daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış çalışmalar seçici kurul tarafından değerlendirilecektir.

6-            Dijital baskı resimler değerlendirmeye alınmayacaktır.

7-            Katılımcının kendisine ait olmayan bir fotoğrafı veya materyali resmetmesi durumunda çalışması değerlendirme dışı tutulacaktır.

8-            Resimlerin yapılacağı tuvallerinin kısa kenarı 80 cm’den kısa, uzun kenarı 120

cm’den uzun olmayacaktır.

9-            Her katılımcı yarışmaya en fazla 2 (iki) resim ile katılım sağlayabilecektir.

10-         Resimler daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır.(ve daha önce bir yerde sergilenmemiş olmalıdır.)

11-         Resimlerin üzerinde sanatçının imzasının bulunması zorunludur.

12-         Katılımcı, yarışmaya katılacak eserinin fotoğrafını jpg/JPEG formatında, 300 dpi çözünürlükte, 5 MB’tan küçük, 20 MB’tan büyük olmayacak şekilde başvuru formunu da ekleyerek “resim@luleburgaz.bel.tr” adresine gönderecektir.

13-         Başvuru formunun herhangi bir değişiklik yapılmaksızın katılımcı tarafından imzalanması zorunludur.

14-         Katılımcı, yarışmaya gönderdiği resmin (eserin) tümüyle kendisine ait olduğunu kabul ve beyan eder.

15-         Katılımcı, dereceye girmiş ya da sergilenmeye hak kazanmış olan eserinin Lüleburgaz Belediyesi yayınlarında isminin ve eser adının kullanılması şartıyla kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul eder.

16-         Katılımcı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan eserinin/eserlerinin çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim ve yayımlanma haklarının kullanımı için Lüleburgaz  Belediyesine izin/muvafakatname verdiğini ve yeni bir izin almaya gerek duyulmaksızın kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin/muvafakatname için daha sonra maddi manevi herhangi bir hak talep etmeyeceğini beyan ve taahhüt eder.

 

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ-SONUÇLAR VE GENEL HÜKÜMLER

 

1-            Yarışmanın değerlendirilmesi Lüleburgaz Belediyesi’nin belirlediği seçici kurul tarafından katılımcıların gönderdikleri başvuru dosyası esas alınarak ön değerlendirme ve asıl değerlendirme olmak üzere 2 (iki) aşamalı olarak yapılacaktır.

2-            Seçici kurul tarafından yapılacak olan ön değerlendirme ile belirlenecek olan resim/resimler, katılımcıya ait kısa özgeçmiş ve başvuru formunun aslı ile birlikte kargo bedeli kendisine ait olmak üzere Lüleburgaz Belediyesi’ne gönderilecektir veya elden teslim edilecektir.

3-            Ön değerlendirmede yarışmaya katılan tüm eserlerin ¼ ü kadarı asıl değerlendirmeye alınacaktır.

4-            Kargo ile gönderilen resimlerde gönderimden kaynaklanan hasar ve olumsuzluklardan Lüleburgaz Belediyesi sorumlu değildir.

5-            Asıl değerlendirme ile derece alamayan ve sergilenmeye değer görülmeyen resimlerin iadesi, 22 Aralık 2022 tarihinden itibaren “alındı makbuzu” karşılığında elden ya da Lüleburgaz Belediyesince karşı taraf ödemeli olarak kargo ile katılımcıya gönderilecektir. Geri gönderme sürecinde resimlerde kargodan kaynaklanan hasar ve olumsuzluklardan Lüleburgaz Belediyesi sorumlu değildir.

6-            Derece alan ve sergilenmeye uygun görülen resimler, Lüleburgaz Belediyesince belirlenen yerlerde sergilenecektir.

7-            Dereceye giren ve mansiyon alan eserler her türlü haklarıyla birlikte Lüleburgaz Belediye Başkanlığına ait olacaktır.

8-            Katılımcılar yarışma şartları ve seçici kurul kararlarını peşinen kabul etmiş sayılacaktır.

9-            Dereceye giren katılımcılara genel harcamalar ve telif hakkı bedeli ödemesi aşağıdaki şekilde olacaktır.

1.lik  15.000,00 (On beş bin) Türk Lirası

2.lik  12.000,00 (On iki bin) Türk Lirası

3.lük 10.000,00 (On bin) Türk Lirası

4-Mansiyon 5.000,00 (Beş bin) Türk Lirası (3 adet)

 

DİĞER HABERLER
"Lüleburgaz sizinle güzel, hayat sizinle güzel"

"Lüleburgaz sizinle güzel, hayat sizinle güzel"

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Lüleburgaz Belediyesi’nde çalışan kadın personelle bir araya geldi. 8 Mart Cuma günü Lüleburgaz Yıldızları...

DEVAMINI OKU
Başkan Gerenli ‘Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi’ni imzaladı

Başkan Gerenli ‘Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi’ni imzaladı

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, ‘Halkçı Belediyecilik Taahhütnamesi’ne imza attı. Atatürk devrimlerine, cumhuriyetin kuruluş değerlerine ve evrensel insan hakları ilkelerine bağlılıkta...

DEVAMINI OKU
Belediye meclisinde son toplantı             

Belediye meclisinde son toplantı             

Lüleburgaz Belediyesi'nde 2019-2024 döneminin son meclis toplantısı yapıldı. 6 Mart’ta Sokollu Külliyesi Hamamı Belediye Meclis Binası’nda gerçekleşen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara b...

DEVAMINI OKU
Lüleburgaz’da toplu ulaşımda elektronik kart dönemi başladı

Lüleburgaz’da toplu ulaşımda elektronik kart dönemi başladı

Lüleburgaz’da toplu ulaşımda kişiselleştirilmiş elektronik kart dönemine geçildi. Kartlar 20 ayrı noktada satışa sunulurken 31 Aralık 2024 tarihine kadar toplu ulaşımda elektronik kartın yanı sıra nak...

DEVAMINI OKU
‘Üniversiteli Aile Desteği’ başvuruları başlıyor

‘Üniversiteli Aile Desteği’ başvuruları başlıyor

Lüleburgaz Belediyesi’nin ‘ Başarı sizden destek bizden’ sloganıyla 2021 yılında hayata geçirdiği Üniversiteli Aile Desteği yeni dönem başvuruları başlıyor. Ön lisans ve lisans programında öğrenim gö...

DEVAMINI OKU
6 Şubat’ın yıl dönümünde hüzün

6 Şubat’ın yıl dönümünde hüzün

6 Şubat 2023’te 50 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde Lüleburgaz Belediyesi’nce anma programı düzenlendi. Kongre Meydanı’nda düzenlenen törende d...

DEVAMINI OKU