21 AĞUSTOS 2024 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMAMIZ

21 Ağustos 2024

21 AĞUSTOS 2024 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMAMIZ

20 Ağustos 2024’te bazı sosyal medya mecralarında bir can dostumuzun belediyemizce yaşamdan koparıldığına dair asılsız ve mesnetsiz iddialara yönelik kamuoyunu doğru bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.

20 Ağustos 2024 tarihinde saat 10.04’te duyarlı bir vatandaşımız tarafından 4445539 numaralı Çağrı Merkezimize TOKİ bölgesindeki Tır parkının yakınında, ağzından ve burnundan köpükler gelen, bu nedenle zehirlendiği düşünülen sahipsiz sokak hayvanı ihbarı gelmiştir. Durumun acil olması üzerine konu HAYDİ (Hayvan Durum İzleme) grubuna iletilmiş olup ekiplerimiz olay yerine intikal etmiştir. Bu doğrultuda saat 10.32’de alınan köpeğin ağzının köpürdüğü, yalpaladığı gözlemlenerek zehirlenme belirtileri gösterdiği görülmüştür. Söz konusu can dostumuz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce Hayvan Bakımevimiz’e getirilmiştir. Veteriner hekimlerimiz tarafından yapılan kontrollerde can dostumuzun hayatını kaybettiği tespit edilmiştir. Bu konuda gerekli ölüm raporu tutularak can dostumuz boş odaya alınmıştır. Ancak Hayvan Bakımevimize 39 ABT … plakalı araçla gelen U.A. ve beraberindeki 4 kişi, zor kullanarak kafesleri açmış olup zehirlenerek yaşamını yitirdiği tahmin edilen köpeği yine zor kullanmak suretiyle alarak bakımevimizden ayrılmıştır.

Belediyemiz en temel hak olan yaşama hakkını savunan, yıllardır uyguladığı kısırlaştır, aşıla ve yerinde yaşat yöntemiyle can dostlarımızın yaşamını güvence altına alan, kendi ölçeğindeki belediyeler arasında modern ve sağlıklı Hayvan Bakımevi’ne sahip bir belediye olarak bunun gibi provokasyonlara asla izin vermeyecektir.

Lüleburgaz Belediyesi olarak hepimizi derinden yaralayan konunun takipçisi olacağımızı belirtir, belediyemiz hakkında asılsız iddialar ortaya atan kişi ve kişiler hakkında Çağrı Merkezimize gelen ses kayıtları ve tutulan tutanaklarla birlikte gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz.