MENÜ KAPAT

Çocuk ve Gençlik Korosu seçmeleri yapıldı

Lüleburgaz Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu ile Gençlik Korosu seçmeleri Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde (LYKA) gerçekleştirildi. Tiyatro sanatçısı Utku Çorbacı, müzik öğretmenleri Levent ve Burcu Dağ’ın jüri üyeliğini yaptığı gün boyu süren seçmelerde çocuklar korolara seçilebilmek için müzik yeteneklerini sergiledi.

Lüleburgaz Belediyesi Çocuk Sesli Çocuk Korosu ile Gençlik Korosu yeni dönem eğitimleri için 3 Ekim’de günü koro seçmeleri düzenlendi. Saat 12.00 ile 18.00 arası LYKA Büyük Salon’da düzenlenen seçmelerde yaşları 6 ile 17 yaş arasında değişen çocuklar, korolara seçilebilmek için ter döktü.

42 çocuklar katıldı

Jüri üyelerinin Utku Çorbacı, Levent ve Burcu Dağ’dan oluştuğu seçmelere 42 çocuk katıldı. Seçmelere velileriyle birlikte katılan çocuk ve gençler Çocuk ve Gençlik Korolarına katılabilmek için müzik yeteneklerini en iyi şekilde kullandılar.

İki ayrı sınıf

Seçmelerin ardından korolara seçilen çocuklar ve gençler Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe LYKA’da saat 18.00 ile 21.30 arasında alanında uzman kişilerden koro eğitimi alacak. Eğitimler kapsamında 6-13 yaş grubu için “Koroya Hazırlık Sınıfı” ile “Çok Sesli Çocuk Korosu” isimli iki ayrı sınıf oluşturulacak. Bunun yanı sıra 14-17 yaş grubu için de Gençlik Korosu sınıfı oluşturulacak. Öte yandan korolara seçilmeye hak kazananlara önümüzdeki günlerde telefonla bildirim yapılacak.

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ ÇOCUK VE GENÇLİK KOROLARI

MÜLAKAT SONUÇLARI