MENÜ KAPAT

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası başlıyor

Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartı’nı imzalandığı 15 Ekim 1985 tarihini anımsatmak için kutlanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 13 Ekim’de başlıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle dijital platform ağırlıklı olarak yapılacak Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın Lüleburgaz Belediyesi tarafından düzenlenen programı belli oldu.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresi tarafından bu yılki teması “Yerel Demokraside Güven İnşası” olan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 13-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Lüleburgaz Belediyesi sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilecek haftada dolu dolu etkinlikler gerçekleştirilecek.

BİLGEÇ ile haklarını öğrenecekler

2020 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı kapsamında ağırlıklı olarak çocuklara yönelik gerçekleştirilecek etkinliklerde çocukların sevdiği kukla karakter Bilgeç “Çocuk Haklarına Yolculuk” isimli gösteriyle çocuklara haklarını anlatacak.

Dünyaya mesaj bırakacaklar

Tamamı Lüleburgazlı müzisyenlerden oluşan bu toprakların sesi Lüleburgaz Kent Orkestrası’nın konseri Lüleburgaz Belediyesi sosyal medya hesaplarından yayınlanarak müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Tüm bunların yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu yine belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanacak “Dünyaya Mesaj” isimli konseriyle kulakların pasını silecek.

Etkinlik Programı

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın etkinlik programı ise şöyle;

13.Ekim.2020 / Salı

12.00: ”BİLGEÇ ile Çocuk Haklarına Yolculuk”- Dijital Yayın (Lüleburgaz Belediyesi sosyal medya hesapları)

20.00:  “Kadın Krallığı” Komedi Tiyatrosu-Topolovgrad/Bulgaristan Dijital Yayın (Lüleburgaz Belediyesi sosyal medya hesapları)

14.Ekim.2020 / Çarşamba